αστική ευθύνη ιατρών τιμές

Αστική Ευθύνη Ιατρών και τιμές ασφαλίστρων

Στην αστική ευθύνη ιατρών οι τιμές διαμορφώνονται κυρίως από:

Επιθυμητό ή υποχρεωτικό όριο κάλυψης

Όσο μεγαλύτερο όριο κάλυψης επιλέξει ένας ιατρός για να καλυφθεί, τόσο υψηλότερες θα είναι και οι τιμές των ασφαλίστρων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ιατρών που συνεργάζονται με ιδιωτικά νοσοκομεία, επιβάλλεται από το νοσοκομείο το όριο κάλυψης της αστικής τους ευθύνης να είναι παραπάνω από ένα ποσό (π.χ 600.000€).

Ειδικότητα ιατρού

Επειδή η κάθε ειδικότητα ιατρού δεν έχει την ίδια επικινδυνότητα και πιθανότητα για να δημιουργήσει κάποιο ιατρικό σφάλμα, οι τιμές μεταξύ τους διαφέρουν.

Κυρίως ειδικότητες ιατρών που χειρουργούν θεωρούνται πιο επικίνδυνες και τα ασφάλιστρα είναι υψηλότερα από τις υπόλοιπες.

Χώρος άσκησης επαγγέλματος

Ένας επιπλέον παράγοντας τιμολόγησης στην ασφάλεια αστικής ευθύνης ιατρών είναι και ο χώρος άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος. Δηλαδή αν ο ιατρός δουλεύει μόνο σε νοσοκομείο, σε ιδιωτικό ιατρείο ή και συνδυαστικά.

Σε ορισμένες Ασφαλιστικές εταιρείες, αν ο ιατρός δουλεύει μόνο σε Δημόσιο νοσοκομείο ή είναι ειδικευόμενος, τότε παρέχονται εκπτώσεις από 20% μέχρι και 40%.

Απαλλαγή συμβολαίου σε περίπτωση αποζημίωσης

Ορισμένες εταιρείες παρέχουν στους ασφαλισμένους ιατρούς τη δυνατότητα να συμμετέχουν και οι ίδιοι, με ένα συγκεκριμένο ποσό στην αποζημίωση που θα προκύψει, με στόχο να μειωθούν αρκετά τα ασφάλιστρα του συμβολαίου τους.

Αστική Ευθύνη Ιατρών Τιμές Σύγκριση

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε σύγκριση τιμών σε ασφάλιστρα Αστικής ευθύνης ιατρών για διαφορετικές ειδικότητες και από διαφορετικές εταιρείες.

Όπως θα παρατηρήσετε τα ασφάλιστρα έχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις Ασφαλιστικές για κάθε ειδικότητα ιατρού.

Αστική ευθύνη χειρουργών

ασφάλεια ιατρών τιμές

αστικη ευθυνη ιατρων κοστος

αστική ευθύνη παθολόγου

Για να λάβετε προσφορές όπως και για να ενημερωθείτε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση αστικής ευθύνης ιατρών πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Ψηφίστε εάν το άρθρο σας φάνηκε χρήσιμο!
1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (9 ψήφοι, μέσος όρος: 4.56 από 5)