Κορονοϊός Ιδιωτική Ασφάλιση

Κορονοϊός ιδιωτική ασφάλιση Υγείας: Υπάρχει κάλυψη;

Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα των ασφαλισμένων με ιδιωτική ασφάλιση Υγείας το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο από τον κορονοϊό, είναι αν οι Ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν σε περίπτωση νοσηλείας για αυτόν το λόγο.

Τα περισσότερα συμβόλαια Υγείας, που παρέχουν οι εγχώριες Ασφαλιστικές εταιρείες, δεν εξαιρούν νοσηλείες που ενδέχεται να χρειαστεί ο ασφαλισμένος για τέτοιου είδους ιούς. Τα τελευταία χρόνια πολύ ασφαλισμένοι καλύφθηκαν κανονικά από τις Ασφαλιστικές για περιπτώσεις ιών, όπως ο H1N1.

Μερικές εταιρείες βέβαια εξαιρούν νοσηλείες που τυχόν χρειαστεί να γίνουν από πανδημίες. Όταν ο κορονοϊός κηρύχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως πανδημία, οι εταιρείες αυτές μετά από ανακοινώσεις τους ανέφεραν ότι θα καλύψουν τυχόν περιστατικά με τον τρόπο που θα σας αναφέρουμε παρακάτω.

Τι γίνεται όμως στην πράξη;

 

Με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για όλα τα περιστατικά που ελεγχθούν και επιβεβαιωθεί η μόλυνση από κορονοϊό θα πρέπει αναγκαστικά είτε να επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός είτε να γίνει νοσηλείας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στα Δημόσια νοσοκομεία αναφοράς.

Δηλαδή, ακόμα και αν ο ίδιος ο ασφαλισμένος θέλει να νοσηλευθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο πολύ απλά δεν θα του επιτραπεί και θα πρέπει να πάει σε Δημόσιο νοσοκομείο αναφοράς.

Στο χειρότερο σενάριο που γίνει έξαρση του ιού στη χώρα μας και δεν επαρκούν οι κλίνες στα Δημόσια νοσοκομεία, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με πολλές χώρες του εξωτερικού, τότε λογικά ασθενείς θα μεταφερθούν και σε ιδιωτικά νοσοκομεία που ήδη έχουν προσφέρει τις ΜΕΘ τους για νοσηλείες λόγω του ιού.

Σε αυτή την περίπτωση επίταξης των ιδιωτικών νοσοκομείων, χωρίς όμως ακόμα να έχει πλήρως διευκρινιστεί, οι ασφαλισμένοι θα καλύπτονται και πάλι από το Δημόσιο φορέα τους.

Οφέλη ασφαλισμένων με ιδιωτική ασφάλιση Υγείας και κορονοϊό

 

  • Επίδομα μη-Χρήσης

Τα περισσότερα συμβόλαια Υγείας σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος νοσηλευθεί σε Δημόσιο νοσοκομείο του παρέχουν το λεγόμενο επίδομα μη-χρήσης ή επίδομα νοσηλείας.

Το επίδομα αυτό που συνήθως είναι τις τάξης των 50-150€ ημερησίως, θα δίνεται στους ασθενείς για κάθε ημέρα που θα νοσηλεύονται σε δημόσιο νοσοκομείο.

Για παράδειγμα:

Ένας ασφαλισμένος που θα χρειαστεί να νοσηλευθεί για 15 ημέρες σε ένα Δημόσιο νοσοκομείο, μπορεί να λάβει από την Ασφαλιστική εταιρεία από 750€ μέχρι 2.250€. Σε ορισμένα συμβόλαια τα ποσά αυτά διπλασιάζονται σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής θεραπείας.

  • Ασφάλεια Ζωής

Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος δυστυχώς δε μπορέσει να κερδίσει τη μάχη με τον ιό και έχει στο συμβόλαιό του κεφάλαια από ασφάλεια Ζωής, τότε οι δικαιούχοι θα λάβουν την αποζημίωση από την Ασφαλιστική εταιρεία.

Ευχόμαστε οι άνω καλύψεις και πληροφορίες να μη χρειαστούν σε κανέναν. Μένουμε σπίτι για να περάσει και αυτή η δύσκολη κατάσταση.

Περισσότερα χρήσιμα άρθρα σχετικά με τις ασφαλίσεις Υγείας μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Ψηφίστε εάν το άρθρο σας φάνηκε χρήσιμο!
1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (4 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)