καλύτερη ασφάλεια υγείας

Ποια είναι η καλύτερη ασφάλεια υγείας;

Καθημερινά,  γνωστοί και πελάτες μας ρωτούν για το ποια είναι η καλύτερη ασφάλεια υγείας.

Όπως καταλαβαίνετε η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα δεν είναι άμεση αλλά χρειάζεται να αναλυθεί με βάση τις ασφαλιστικές ανάγκες του κάθε ατόμου ή οικογένειας ξεχωριστά.

Ένα άτομο για να μπορέσει να καταλήξει στην καλύτερη ασφάλεια υγείας, πρέπει αρχικά μέσα από συζήτηση με τον ασφαλιστικό σύμβουλο να προσδιοριστούν οι ανάγκες του.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά ερωτήματα που είναι καθοριστικά, ώστε να καταλήξετε στην καλύτερη ασφάλεια υγείας που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Είστε ασφαλισμένοι σε Δημόσιο Φορέα ασφάλισης;

Εάν είστε ασφαλισμένοι σε κάποιο Δημόσιο Ταμείο (ΕΦΚΑ, ΙΚΑ),  τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα που να λειτουργεί συνδυαστικά με το Ταμείο σας. Εάν πάλι όχι, τότε ενδεχομένως να χρειάζεστε ένα πρόγραμμα υγείας με πολύ μικρή ή και μηδενική συμμετοχή σας στα έξοδα νοσηλείας.

Σας καλύπτει ομαδικό πρόγραμμα υγείας από την εργασίας σας;

Τα τελευταία έτη, όλο και  περισσότερες μεγάλες εταιρείες παρέχουν ομαδικά προγράμματα ασφάλισης υγείας στους εργαζομένους τους. Συνήθως τα προγράμματα αυτά καλύπτουν έξοδα νοσηλείας από 5.000€ έως και 50.000€ όπως και εξωνοσοκομειακές παροχές (εξετάσεις, ιατρικές επισκέψεις κλπ). Εάν είστε από τους τυχερούς που δουλεύουν σε μία από αυτές τις εταιρείες, τότε χρειάζεστε μία ασφάλεια υγείας που να σας καλύπτει από αυτό το όριο και πάνω.

Ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό;

Η κάλυψη νοσοκομειακής περίθαλψης στο εξωτερικό είναι πολύ σημαντική, κυρίως για σπάνια περιστατικά υγείας που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα.

Αν επίσης λόγω εργασίας ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό, πρέπει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα που να σας καλύπτει όπως αντίστοιχα σας καλύπτει και στην Ελλάδα.

Θέλετε να έχετε κάλυψη σε όλα τα νοσοκομεία ή σε κάποια συγκεκριμένα;

Εάν για κάποιο λόγο επιθυμείτε να έχετε κάλυψη σε ένα συγκεκριμένο νοσοκομείο, θα πρέπει να αναζητήσετε ποια Ασφαλιστική έχει πρόγραμμα αποκλειστικά με αυτό. Συνήθως τα προγράμματα που καλύπτουν μόνο σε συγκεκριμένα νοσοκομεία είναι πιο οικονομικά από τα υπόλοιπα.

Θέλετε να είστε μόνος σας σε περίπτωση νοσηλείας ή δεν σας ενοχλεί και έχετε και παρέα;

Η επιλογή θέσης νοσηλείας (μονόκλινο, δίκλινο ή τρίκλινο) επηρεάζει και τα ασφάλιστρα ενός συμβολαίου.

Χρειάζεστε διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις;

Εάν δεν είστε ασφαλισμένος σε Δημόσιο Φορέα τότε ίσως να χρειάζεστε ένα επιπλέον πακέτο που να σας καλύπτει για εξετάσεις και ιατρούς.

Επίσης χρειάζεται και σε άτομα που θέλουν να έχουν άμεση πρόσβαση σε διαγνωστικά κέντρα.

Επιπλέον χαρακτηριστικά για την καλύτερη ασφάλεια Υγείας

Εκτός από τις παραπάνω επιλογές πρέπει να προσέξετε και τις παρακάτω παροχές που προσφέρουν τα συμβόλαια υγεία:

  • Εξαιρέσεις και αναμονές των συμβολαίων
  • Καλύψεις σε νοσηλεία χωρίς διανυκτέρευση
  • Καλύψεις στα εξωτερικά ιατρεία λόγω επείγοντος περιστατικού
  • Αν υπάρχει κάλυψη για αερομεταφορά
  • Κάλυψη τοκετού
  • Κάλυψη για ιατροφαρμακευτικά υλικά λόγω ατυχήματος
  • Εκπτώσεις σε περίπτωση που ασφαλιστείτε σε οικογενειακό πακέτο

 

Ασφάλιστρα

Στο τέλος αφήσαμε έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, τον οικονομικό!

Πρέπει να σκεφτείτε πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε από το μηνιαίο σας εισόδημα για να καλύψετε το πιο σημαντικό αγαθό….της Υγείας.

Η ασφάλιση υγείας δεν είναι προσωρινή, για αυτόν το λόγο πρέπει πάντα να σκέφτεστε και τις μελλοντικές σας οικονομικές δυνατότητες, δεδομένου ότι τα ασφάλιστρα κάθε χρόνο έχουν μία αύξηση λόγω ηλικίας.

Προσπαθώντας να σας βοηθήσουμε να βρείτε την καλύτερη ασφάλεια υγείας, δημιουργήσαμε την πλατφόρμα online υπολογισμού και σύγκρισης προγραμμάτων νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να αναζητήσετε νοσοκομειακά προγράμματα βάσει των αναγκών σας.

 

Ψηφίστε εάν το άρθρο σας φάνηκε χρήσιμο!
1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (22 ψήφοι, μέσος όρος: 4.55 από 5)