ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Διαλέξτε το δικό σας συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με το υψηλότερο επιτόκιο, από τις μεγαλύτερες Ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα

ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑσυνταξιοδοτικά προγράμματα

Πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα συνταξιοδοτικά προγράμματα

 

 • Οι ειδοποιήσεις πληρωμής ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος μας υποχρεώνουν να είμαστε τυπικοί στην τακτική μας αποταμίευση, σε αντίθεση με την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, όπου θα υπάρχουν μήνες που θα ξεχνάμε να αποταμιεύσουμε, όπως και σε στιγμές ανάγκης χρημάτων θα κάνουμε ανάληψη από το κεφάλαιο της αποταμίευσης μας.
 • Οι αποδόσεις των αποταμιευτικών προγραμμάτων δεν φορολογούνται με 15% όπως στις τραπεζικές καταθέσεις.
 • Τα χρήματα που λαμβάνουμε στη λήξη του προγράμματος, είτε ως εφάπαξ είτε ως σύνταξη, δεν φορολογούνται όπως αντίστοιχα γίνεται με την Δημόσια ασφάλιση.
 • Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα παρέχουν μεγαλύτερο επιτόκιο, πολλές φορές υπερδιπλάσιο, από τα επιτόκια των τραπεζικών λογαριασμών και το επιτόκιο αυτό παραμένει σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβολαίου.
 • Σε περίπτωση απώλειας ζωής του αποταμιευτή, το ποσό μεταφέρετε στην οικογένεια του.
 • Τα κέρδη από τις αποδόσεις δεν θεωρούνται τεκμήριο.
 • Μας βοηθούν να προγραμματίζουμε από σήμερα τις μελλοντικές μας ανάγκες.
 • Στη λήξη τους μας παρέχουν, εκτός από εγγυημένο κεφάλαιο και την επιλογή εγγυημένης σύνταξης. Το ποσό που συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στον λογαριασμό, μετά την έναρξη της συνταξιοδότησης, συνεχίζει να τοκίζεται με υψηλό επιτόκιο.
 • Τα περισσότερα συνταξιοδοτικά προγράμματα προσφέρουν εγγυημένο κεφάλαιο εξαγοράς στη λήξη τους. Οπότε από την αρχή μπορούμε να καθορίσουμε τα χρήματα που θα εισπράξουμε στη λήξη του προγράμματος για τις μελλοντικές μας ανάγκες.
 • Συνδυάζοντας ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με την ασφαλιστική κάλυψη “Απαλλαγή πληρωμής ασφαλίστρων” προστατεύουμε την αποταμίευσή μας, καθώς σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας ή σοβαρού ατυχήματος και αδυναμίας εργασίας η Ασφαλιστική εταιρεία θα καταβάλει αντί για εμάς τις τακτικές καταβολές.
 • Πέραν του εγγυημένου κεφαλαίου, στη λήξη του συμβολαίου, μπορούν να προστεθούν υπεραποδόσεις που κατάφερε να εξασφαλίσει η Ασφαλιστική εταιρεία.
συνταξιοδοτικά προγράμματα

Τι να προσέξετε στα συνταξιοδοτικά προγράμματα

Εγγυημενη αξια εξαγορας

Οι περισσότερες Ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα παρέχουν προγράμματα για σύνταξη και αποταμίευση. Σε ορισμένες εταιρείες το επιτόκιο είναι σταθερό και εγγυημένο ενώ σε άλλες το επιτόκιο βασίζεται στην πορεία των χρηματαγορών, όπου και το πρόγραμμα θεωρείται περισσότερο επένδυση παρά αποταμίευση και εμπεριέχει ρίσκο.

Στην περίπτωση που θέλετε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα για να εξασφαλίσετε την σύνταξή σας, θα σας προτείναμε ένα πρόγραμμα με εγγυημένη αξία στη λήξη του συμβολαίου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από την έναρξη του συμβολαίου θα γνωρίζετε το ελάχιστο ποσό που θα λάβετε στη λήξη του, είτε σαν εφάπαξ είτε σαν σύνταξη και σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο από το ποσό που θα έχετε αποταμιεύσει κατά την διάρκεια ισχύος του.

Σε αρκετές περιπτώσεις που οι επενδύσεις είναι θετικές, πέραν του εγγυημένου κεφαλαίου, μπορεί στη λήξη του συμβολαίου να προστεθούν και υπεραποδόσεις.

Επιλογη του ποσου της μηνιαιας καταθεσης

Στα αποταμιευτικά προγράμματα ο καθορισμός του ποσού της μηνιαίας αποταμίευσης γίνεται κατά τη σύναψη του συμβολαίου.

Οι περισσότερες Ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν ως επιλογή, το ποσό μηνιαίας καταβολής να είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια του συμβολαίου ή να έχει, σε κάθε ετήσια ανανέωση, μία μικρή αύξηση της τάξης του 2%, 3% ή 5%.

Καθώς το ποσό της μηνιαίας αποταμίευσης συνήθως δεν μπορεί να μειωθεί, χρειάζεται η επιλογή του να γίνει με προσοχή ώστε στο μέλλον να μπορείτε να συνεχίσετε να το πληρώνετε και να μην βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να διακόψετε το αποταμιευτικό πρόγραμμα πρόωρα.

Πινακες προωρης εξαγορας

Στα περισσότερα συνταξιοδοτικά προγράμματα όταν γίνεται πρόωρη εξαγορά, συνήθως πριν τα 8 – 10 έτη, υπάρχει περίπτωση το ποσό εξαγοράς να είναι μικρότερο από το συνολικό ποσό που έχει αποταμιευτεί μέχρι εκείνη την στιγμή.

Ζητήστε, πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα ιδιωτικής σύνταξης, να σας παρουσιάσουν τον πίνακα πρόωρης εξαγοράς, ώστε να έχετε γνώση του ποσού που θα λάβετε σε περίπτωση που διακόψετε πρόωρα το πρόγραμμά σας.

Επιλογη της διαρκειας για τα αποταμιευτικα - συνταξιοδοτικα προγραμματα

Συνήθως η ελάχιστη διάρκεια ενός συμβολαίου είναι τα 10 έτη.

Η διάρκεια ενός προγράμματος αποταμίευσης πρέπει να καθορίζεται βάσει των μελλοντικών αναγκών του κάθε ατόμου.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος θέλει να ενισχύσει τη μελλοντική του σύνταξη, συνήθως επιλέγει η λήξη του προγράμματος να είναι το 60ο ή 65ο έτος ηλικίας του. Εάν θέλει να δημιουργήσει σιγά σιγά ένα κεφάλαιο για την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου, η διάρκεια μπορεί να είναι τα 10 έτη.

Σκεφτείτε με προσοχή την διάρκεια ενός αποταμιευτικού συμβολαίου πριν την δημιουργία του, για να μη μετανιώσετε στο μέλλον και το διακόψετε.

Ηλικια εναρξης

Όσο νωρίτερα ξεκινήσει κάποιος ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, τόσο ευκολότερα θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα επαρκές κεφάλαιο σύνταξης.

Για παράδειγμα:

Ένα άτομο 45 ετών για να δημιουργήσει ένα κεφάλαιο 50.000€ στα 65 του, θα έπρεπε να αποταμιεύει περίπου 2.100€ κατ’ έτος για 20 έτη (σύνολο 42.000€).

Αντίστοιχα εάν ξεκινούσε 25 ετών, θα χρειαζόταν λιγότερο από 800€ κατ’ έτος για 40 έτη (σύνολο 32.000€). Θα χρειαζόταν επομένως να αποταμιεύσει σχεδόν 10.000€ λιγότερα για να λάβει το ίδιο ποσό στη λήξη του προγράμματος.

Σύγκριση αποταμιευτικών προγραμμάτων

 

Τα αποταμιευτικά προγράμματα, κάθε Ασφαλιστικής ή Τράπεζας, έχουν συχνά διαφορές στις αποδόσεις και στο τελικό κεφάλαιο εξαγοράς τους.

Για αυτό το λόγο πριν ξεκινήσετε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα πρέπει να αναζητήσετε ποια από τις Ασφαλιστικές εταιρείες σας παρέχει την καλύτερη απόδοση.

 

Παράδειγμα

Ηλικία: 30 ετών

Ποσό μηνιαίας αποταμίευσης: 100€

Διάρκεια: 15, 20, 25 και 30 έτη.

 

Όπως παρατηρείτε, ανάμεσα στις δύο Ασφαλιστικές, η διαφορά στις αποδόσεις είναι μεγάλη και ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες διάρκειες αποταμίευσης.

Συνταξιοδοτικά προγράμματα σύγκριση

Στην Insurance Plan θα σας βοηθήσουμε να βρείτε το ιδανικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα βάσει των αναγκών σας, αναλύοντας τα αποταμιευτικά προγράμματα των μεγαλύτερων Ασφαλιστικών!

συνταξιοδοτικά προγράμματα

  Στοιχεία Επικοινωνίας


  Στοιχεία Προγράμματος

  Σκοπός αποταμίευσης
  ΣύνταξηΔημιουργία ΚεφαλαίουΕπένδυσηΆλλο